Opinie o Nas

Producenci

Newsletter

Bądź na bieżąco: nowości, promocje i in.

Kontakt

Telefon

+48 888 428 348

 (22) 354 68 76 

pon.-pt. 08.30-17.00

(w innym terminie też jest szansa, że odbierzemy)

Piątek 30.03 - jesteśmy do Państwa dyspozycji do godz. 12.00

 

 

E-mail

 

dla klientów

sklep@magia-zapachow.com.pl

 

dot. współpracy handlowej (firmy)

biuro@magia-zapachow.pl

 

bloggerki

Reklama

Olej AVOKADO BIO - ETJA 50 ml

Oleje naturalne do ciała
12
PLN
Olej AVOKADO BIO - ETJA 50 ml
in_stock
Dostępność:
pojedyncze sztuki
Wysyłka w:
24 godz.
Cena: 12,00 zł
Cena netto: 9,76 zł
szt.

DRZEWO AVOKADO /Persea Scheffer/

Drzewo avocado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, gdzie zaliczane są do owoców pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.

NATURALNY OLEJ AVOKADO BIO /Persea Gratissim Oil/

Olej z avocado łatwo wchłania sie w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne łagodząc obrzęki na skórze. Przeznaczony do skóry bardzo suchej, dojrzałej, starzejącej się i wrażliwej. Niesie pomoc w walce z łuszczycą i egzemą.

Olej Avokado BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO. Nierafinowany.

 

POJEMNOŚĆ - 50 ml, butelka zawiera kroplomierz ułatwiający dozowanie oleju

Termin przydatności: 01.2019 

SPOSÓB UŻYCIA

  • w domowym zaciszu stosowany bezpośrednio na skórę

  • nawilżający masaż we własnym zakresie

  • zabiegi wykonywane w wyspecjalizowanych gabinetach masażu

  • Kąpiel - dodanie ok. jednej łyżki stołowej (ok. 8-10 ml) do wanny wypełnionej min. (1/3 ) wody, intensywnie nawilży nasza skórę, którą zazwyczaj woda wysusza.

  • Z powodu bezwonnego zapachu i neutralnego koloru jest idealnym dodatkiem do produkcji wysokiej jakości kremów domowej roboty.

  • do produkcji profesjonalnych kremów.

  • moczenie stóp

HISTORIA

Dobroczynne właściwości avocado był wykorzystywane juz ok 7000 tys. lat p.n.e. w Meksyku.


PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu

POCHODZENIE

Meksyk

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze,  zapachu i gęstości.

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Reklama

Sklep jest w trybie podglądu

 

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

 

 

Click Shop | Hosting home.pl