Opinie o Nas

Producenci

Newsletter

Bądź na bieżąco: nowości, promocje i in.

Kontakt

Telefon

+48 888 428 348

 (22) 354 68 76 

pon.-pt. 08.30-16.00

(w innym terminie też jest szansa, że odbierzemy)

 

E-mail

 

dla klientów

sklep@magia-zapachow.com.pl

 

dot. współpracy handlowej (firmy)

biuro@magia-zapachow.pl

 

bloggerki

Reklama

Olej JOJOBA gold - ETJA 50 ml

Oleje naturalne do ciała
22
PLN
Olej JOJOBA gold - ETJA 50 ml
Olej JOJOBA gold - ETJA 50 ml
in_stock
Dostępność:
pojedyncze sztuki
Wysyłka w:
24 godz.
Cena: 22,00 zł
Cena netto: 17,89 zł
szt.

JOJOBA /Simondaja kalifornijska/

Gatunek rośliny rodzaju monotypowego pochodzi z rodziny goździkowatych. Jej życie zapoczątkowało na pustyni Sonora znajdującej się w południowo-zachodniej części Ameryki Północnej, która rozciąga się od obszaru Arizony po Meksyk. Krzak rośnie do wysokości 4 metrów. Jako roślina pustynna nie wymaga chemicznego nawożenia, ani pestycydów. Nasiona simondsji zawierają w sobie płynny wosk zwany w literaturze przedmiotu płynnym złotem pustyni, wykorzystywany w kosmetyce jako olej jojoba. Olej rozpowszechnił uprawianie rośliny na kontynentach Ameryki Południowej, Afryki oraz południowej Azji.

NATURALNY OLEJ JOJOBA GOLD /Simmondsia Chinensis Oil/  

Określany jako naturalny płynny wosk bardzo trwały i odporny na wysokie temperatury . Wytłaczany na zimno olej jojoba gold jest jednym z najbardziej drogocennych surowców w kosmetyce. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, naturalną witaminę E i F, fitosterole oraz skwalen, który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniąc ją przed utratą wody. Jojoba posiada właściwości odżywcze, zmiękcza, nawilża i natłuszcza. Polecany zwłaszcza przy występowaniu chorób skórnych głowy, w leczeniu suchych egzem, skuteczny w leczeniu łupieżu i wypadaniu włosów. Poprawia stan skóry głowy, gdyż rozpuszcza osadzony łój oraz obniża poziom kwasowości skóry. Oczyszcza cebulki włosów, przez co powoduje spowolnienie procesu wydzielania łoju, stymuluje zrost włosów, oraz dodatkowa zawartość jodyny pielęgnuje i chroni skórę przed działaniem bakterii. Doskonały do pielęgnacji cery trądzikowej, po opalaniu, dla osób o skłonnościach alergicznych, do pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu, ust czy też przesuszonej skóry dłoni.. Juz od pierwszego użycia skóra staje się gładka i miła w dotyku. Można stosować do każdego rodzaju skóry.

Olej Jojoba gold oferowany przez firmę ETJA jest w 100 % naturalny. Tłoczony na zimno, poddany tzw. "zimnej rafinacji".

POJEMNOŚĆ - 50 ml, Butelka z wygodnym dozownikiem w atomizerze.

 

SPOSÓB UŻYCIA  

  • w stanie czystym do pielęgnacji twarzy, dłoni i całego ciała wraz z paznokciami

  • odżywczy masaż w własnym zakresie

  • zabiegi wykonywane w wyspecjalizowanych gabinetach masażu

  • kąpiel - dodając kilka kropel do wanny z ciepłą wodą odżywi i wygładzi skórę

  • włosy i skóra głowy - doskonały do pielęgnacji skóry głowy z problemami łuszczycy, zwalcza łupież, intensywnie odżywia i nawilża suche, łamliwe włosy (Aplikuj w małych ilościach od 15 do 30 minut przed myciem głowy).

  • idealnie sprawdza się jako dodatek do kremów domowej produkcji.

  • stosowany jako baza w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry.

  • składnik filtrów przeciwsłonecznych, kosmetyków do demakijażu i płynów po goleniu

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym miejscu

POCHODZENIE

Meksyk 

 

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości. 

 

Termin ważności: 01.2019

 

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Reklama

Sklep jest w trybie podglądu

 

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

 

 

Click Shop | Hosting home.pl