Opinie o Nas

Producenci

Newsletter

Bądź na bieżąco: nowości, promocje i in.

Kontakt

Telefon

+48 888 428 348

 (22) 354 68 76 

pon.-pt. 08.30-17.00

(w innym terminie też jest szansa, że odbierzemy)

Piątek 30.03 - jesteśmy do Państwa dyspozycji do godz. 12.00

 

 

E-mail

 

dla klientów

sklep@magia-zapachow.com.pl

 

dot. współpracy handlowej (firmy)

biuro@magia-zapachow.pl

 

bloggerki

Reklama

Olej z MASŁA SHEA - ETJA 50 ml

Oleje naturalne do ciała
14
PLN
Olej z MASŁA SHEA - ETJA 50 ml
Olej z MASŁA SHEA - ETJA 50 ml
in_stock
Dostępność:
pojedyncze sztuki
Wysyłka w:
24 godz.
Cena: 14,00 zł
Cena netto: 11,38 zł
szt.

MASŁOSZ PARKA /Vitellaria paradoxa/  

Drzewo naturalnie występuje w tropikalnym i subtropikalnym klimacie zachodniej i środkowej części Afryki. Gatunek z rodziny sączyńcowatych należący do rzędu wrzosowców. Drzewo przeważnie dorasta do 15 metrów wysokości wydając owoce w postaci jagody z nasionem w środku o barwie czerwonobrązowej. Nasiona są bardzo bogate w tłuszcze, z których dzięki zgniataniu powstaje białawe masło shea.

OLEJ Z MASŁA SHEA /Butyrospermum Parkii Seed Oil/  

Masło shea jest nieomalże bezwonne o mało wyczuwalnym zapachu. Posiada naturalną allantoinę, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Posiada właściwości mocno natłuszczające i nawilżające uzupełniając niedobory witamin w skórze. Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień, stanów zapalnych oraz poparzeń słonecznych. Jest naturalnym filtrem UV. Doskonały do każdego rodzaju cery.

Olej z Masła shea nadaje się także do stosowania na włosy. Rewitalizuje oraz nadaje połysk włosom suchym i zniszczonym.  

Olej z Masła Shea oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturlany 

 

POJEMNOŚĆ - 50 ml, Butelka z kroplomierzem ułatwiającym dozowanie oleju.

Termin przydatności: 07.2018

 

SPOSÓB UŻYCIA

  • bezpośrednie na skórę jako balsam do ciała

  • masaż we własnym zakresie

  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych (kremów, mydeł, kremów po opalaniu, kremów po goleniu)

  • zabiegi kosmetyczne i wyspecjalizowane salony masażu

  • kąpiel - jedna łyżka stołowa do wanny wypełnioną 1/3 wody uelastyczni i zregeneruje skórę

  • włosy


PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu należy zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Afryka centralna i zachodnia

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Reklama

Sklep jest w trybie podglądu

 

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

 

 

Click Shop | Hosting home.pl