Opinie o Nas
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej NEEM - ETJA 50 ml

Dostępność: pojedyncze sztuki
Wysyłka w: 24 godz.
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OLEJ Z MIODULI INDYJSKIEJ / Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil/ 

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa mioduli indyjskiej, która stosowana jest w wielu preparatach ajurwedy. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze. Doskonały jest na paznokcie, włosy oraz do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków.

UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży. W temperaturze poniżej 23oC zastyga.

 

PRZEZNACZENIE

Olej Neem można stosować zarówno do skóry suchej i zniszczonej w celu jej regeneracji jak i do skóry tłustej skłonnej do wyprysków. 

W pielęgnacji włosów odżywia je, pomaga zwalczać łupież i nawilża skórę głowę. Olej Neem pielęgnuje końcówki włosów przeciwdziałając ich rozdwajaniu oraz jest naturalnym preparatem zwalczającym wszy.

Kąpiele stóp i dłoni z dodatkiem oleju Neem pomagają w leczeniu grzybicy paznokci.

POJEMNOŚĆ - 50 ml, 

Termin Ważności: 01.2019

 

SPOSÓB UŻYCIA

  • Mieszać z innym oleje nośnikowym np. olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90% i stosować bezpośrednio na skórę,

  • W olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy, potem zmyć delikatnym szamponem). Silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.

  • W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem

  • Dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą,

  • Silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę stóp,

  • mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany,

  • stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

 

KRAJ POCHODZENIA

Indie

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze zapachu i gęstości.

Olej neem z miodoli indyjskiej oferowany przez firmę ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny !

Reklama

Reklama

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl